Általában a szőnyegeknek, így az Albina szőnyegek felhasználásának is van egy kevésbé frekventált, de sokak által igényelt területe.

Hova tehetnénk még szőnyeget a padlón kívül?

Természetesen – mint ahogy ez a címből is kiderül– ez a hely a fal. Falvédőt több okból is szoktunk vásárolni;

  • Az egyik ok lehet a falfelület mechanikai védelme. Például fekvőhelyeknél, előszobákban, szűkebb helységekben, vagy konyhákban étkezőkben a széktámlák okozta sérülésektől.
  • Fontos szempont lehet a dekoráció, amikor is a falfelület esztétikai megjelenését kívánjuk kiemelni.
  • Lehet cél a hőszigetelés is. Például ágyak, kanapék mellet.
  • És lehetséges mindezek kombinációja, amikor két, vagy több funkciót is adunk egy faliszőnyegnek.

A fentiek kapcsán meg kell jegyezzük, hogy amennyiben csak és kizárólag a hőszigetelés az egyetlen cél, amiért falvédőt vásárolunk, akkor nem feltétlenül az Albina szőnyeg a legjobb választás. Ez abból adódik, hogy ezek a szőnyegek nagyon jó hővezetők (ezért is ideálisak padlófűtés esetén), ebből következően nem túl jó hőszigetelők.  Természetesen a hőérzet azért jobb, mint egy csupasz fal esetében, ezzel együtt kizárólag hőszigetelési célra nem javasoljuk.

Abban az esetben viszont, ha a célunk a mechanikai védelem, vagy esztétikai jellegű, esetleg mindkettő, szőnyegeink tökéletes választásnak bizonyulhatnak.

Különösen igaz lehet ez nyaralók, hét végi házak esetében, melyek sokszor hetekig-hónapokig állnak „lakatlanul”, így nincs mód a rendszeres szellőztetésre. Hagyományos textil szőnyegek esetében ez  –a levegő páratartalma következtében–  okozhat kellemetlenséget. Mivel az Albina szőnyegek nem szívják magukba a nedvességet, egy ritkábban szellőztetett, esetenként nyirkos környezetben is megfelelő élettartamot garantálnak. Ez természetesen nem csak a falvédőkre igaz. Konyhai szőnyegek, előszoba szőnyegek, vagy középszőnyegek esetében is ideális lakberendezési elemei egy hét végi háznak.

És végezetül kicsit bővebben essen szó az esztétikai szempontokról is. Szőnyegeink négy féle mintával rendelhetők, és Ön 29 színből választhatja ki az ízlésének leginkább megfelelő összeállítást. Egy-egy minta számtalan színösszeállítással elkészíthető, így a lehetséges változatok száma több ezer. Itt tényleg mindenki megtalálhatja lakása berendezéséhez leginkább illeszkedő faliszőnyeget.

Engedje szabadjára fantáziáját, és találja ki saját szőnyegét!

Vásárlóink véleményét ITT, illetve ITT olvashatja.

Ha tetszett a cikkünk, ossza meg másokkal is. Ha vásárolni szeretne, színeket ITT, mintákat pedig ITT tud választani.

Átfogó információkat a szőnyegekről IDE kattintva találhat