Rendeltem egy szőnyeget, de mégsem ezt a színt szeretném. Mit tehetek?

Visszaveszik-e, ha meghibásodik?

Fontos kérdések, melyeket érdemes kicsit jobban körüljárni.

Mit is jelent a garancia?

Ha megnézzük a vonatkozó jogszabályokat, azt találjuk, hogy a garancia kifejezést a jog nem ismeri. Helyette a jótállás, és a szavatosság megjelöléseket használja, melyek tartalmával minden vásárlónak érdemes tisztában lenni, hogy jogait adott esetben érvényesíteni tudja. Szerencsére ma már az interneten minden lényeges információ megtalálható pl. a tudatosvásárló.hu weboldalon, vagy vásárlói jogokkal foglalkozó egyéb oldalakon.

A Szőnyegguru által forgalmazott Albina szőnyegekre vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy amennyiben a vásárlást követően derül ki, hogy a termék olyan hibával rendelkezik, mely alkalmatlanná teszi a rendeltetésszerű használatra, akkor ezért a gyártó felelősséggel tartozik.

Amennyiben ilyen eset előfordul, a hibás szőnyeget javításra visszavesszük, illetve ha nem javítható, akkor kicseréljük.

Fontos tisztában lenni vele, hogy sem a szavatosság, sem a jótállás nem jelent pénzvisszafizetési garanciát.  Tehát a vásárló utólag egyik esetben sem állhat el a már létrejött vásárlástól.

De mit tehet az a vásárló, aki megvásárolta a szőnyeget, és később úgy dönt, hogy méretben, vagy színben mégis másmilyent szeretne, vagy még sincs rá szüksége?

Nos, ha személyesen vásárolt, vagy rendelt valamelyik elárusító helyen, akkor hivatalosan sajnos semmit. Azonban ilyen esetben is igyekszünk segíteni vásárlóinknak, és egyedi megállapodás keretében bizományos értékesítésre visszavesszük a szőnyeget. Erre több esetben volt már példa, amikor otthon derült ki, hogy rossz méretet rendeltek.

Más a helyzet az internetes rendelések esetében, ahol a fogyasztóvédelmi törvényi szabályozás lehetőséget ad a vásárlónak arra, hogy 14 napon belül indoklás nélkül elálljon a vásárlástól, és az ár megtérítése mellett visszaküldje a rendelt terméket. Ez az elállási jog azonban nem vonatkozik a vásárló kérésére egyedileg gyártott termékekre.

Ezzel azért fontos tisztában lenni, mert az interneten keresztül értékesített szőnyegeink 90%-a ebbe a kategóriába esik. Egyedi méret, vagy színösszeállítás, azaz nem vonatkozik rá az elállási jog.

Válasszon a TOP 100 -ból!

Pontosan ezért hoztuk létre a TOP 100 termékkört, melyet rendszeresen gyártunk, és a 100 leginkább keresett termékünket tartalmazza. Ezek esetében a vásárló élhet az elállási jogával.

Annak a vásárlónak, aki először rendel tőlünk, és még nem ismeri termékeinket, érdemes a TOP 100-ból rendelnie, mert élve a lehetőséggel, 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti. Az ide vonatkozó jogszabály az alábbi linken érhető el:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14030.pdf

Szőnyegeinkről részletes áttekintő információt ITT olvashat.