Képzeljék el kitalálták, hogy bizonyos fajta műanyagok (lágy PVC) újrahasznosításával kiváló tulajdonságokkal rendelkező szőnyeget is lehet készíteni. Úgy tűnik, hogy ez az ötlet nagyon is „bejött” , és megalapozott egy most már 40 éve sikeresen működő iparágat.

Talán hallotta már azt a kifejezést, hogy „skandináv szőnyeg”,” svéd szőnyeg”, vagy ”plasztik szőnyeg”. Mindhárom kifejezés gyakorlatilag ugyan azt a speciális technológiával készülő műszálas szőnyeget takarja, amely nálunk Albina szőnyeg fantázianéven kerül forgalomba. A skandináv országokban (és azon kívül is) rendkívül népszerűek ezek a már több mint negyven éve készülő, és gyakorlatilag elnyűhetetlen szőnyegek.

Svédországban a legismertebb gyártói ennek a szőnyegtípusnak a „Pappelina”, és a „Brita”. Úgy tudjuk, hogy Svédországon kívül Európában csak Magyarországon, és Spanyolországban készítenek ilyen szőnyegeket. Egy kicsit tehát kiváltságos helyzetben vagyunk, amiért így importőr kiiktatásával forgalmazhatjuk ezeket a szőnyegeket.

Már több ízben előfordult, hogy olyan vásárló keresete fel üzletünket, aki korábban Svédországból kapott ilyen szőnyeget, nem ritkán 20-30 évvel ezelőtt, és a mai napig megelégedettséggel használja. Tőlük tudjuk, hogy a svédek gyakran több szőnyeget is vásárolnak ugyan abba a helyiségbe, és az évszakoknak megfelelően váltogatják a különböző színű szőnyegeket.

Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy nemrégiben pont egy Svédországban élő hölgy rendelt tőlünk szőnyeget, melyet következő hazalátogatásakor fog elvinni. Na persze, az ár! Ha valaki nem sajnálja rá az időt, és utána keres az interneten, viszonylag hamar megállapíthatja, hogy „tőlünk nyugatabbra” ezeket a szőnyegeket 5-6 szoros áron lehet csak megvásárolni.

Köszönet illeti a magyar gyártót, amiért megtalálta a módját annak, hogy itthon viszonylag „baráti” áron kínálhatjuk ezeket a szőnyeget. Egy átlagos futószőnyeg, vagy előszoba szőnyeg 8.000.- – 12.000.- közötti összegért beszerezhető (és ez az összeg az élettartamon, és a tisztítással járó költségeken többszörösen megtérül), de egy kisebb középszőnyeg is kihozható cca. 20.000.- Ft-ból

Érdemes számolni, és végiggondolni! A felhasználási lehetőségekről bővebben IDE kattintva lehet tájékozódni.

Arról, hogy hogyan került mindez Magyarországra, egy következő posztban rántjuk le leplet.