Végre itt a  tavasz, megérkezett a jó idő, és vele együtt eljött a tavaszi nagytakarítás ideje is. A selejtezés, rendrakás után arra is sort keríthetünk, hogy elővegyük a kerti bútorokat, és kiköltözzünk a  teraszra, erkélyre, verandára, kinek milyen lehetőségei vannak. Igen ám, de előszőr be is kell rendezni , hangulatosabbá, barátságosabbá kell tenni. Jó lenne feldobni valamilyen színnel, egy kis vidámságot csempészni a hétköznapokba.

A már meglévő bútoraink is jól mutatnak, ám egy szép szőnyeggel összefoghatjuk, harmonikusabbá, otthonosabbá tehetjük a teraszunk, erkélyünk. Jól fog esni kiülni, és elfogyasztani a reggeli kávénk, az esti beszélgetés mellett egy teát, vagy egy pohár bort.

De hol találhatunk olyan szőnyeget?

 • Ami egész évben kint hagyható, gyorsan szárad, és sütheti nap?
 • Amire leülhetünk, és napozni is lehet rajta?
 • Ami nem csúszik, és könnyen tisztítható?
 • Amin a házi kedvencünk, kutyánk, cicánk is jól érzi magát?
 • Amin a gyermekünk, vagy unokánk is bátran pancsolhat az új „medencéjében”?
 • Társasházban, vagy bérházban lakók esetében ilyen hely lehet egy erkély, lodzsa, vagy –elsősorban régebbi építésű házak esetében – egy nagyobb terasz, ahol valamilyen ülőgarnitúra is elhelyezésre kerülhet.
 • Családi házak, villák, és nyaralók esetében szintén a terasz lehet az egyik ilyen terület, illetve ha van kert medence, annak is praktikus, és dekoratív kiegészítője egy jól megválasztott kültéri szőnyeg.

Nos, a megoldás a Szőnyegguru által forgalmazott „Albina” fantázianevű műanyag szőnyeg, mely 28 színben, és egyedi méretben is megrendelhető. Ránézésre megszólalásig hasonlít a kedvelt textil szőnyegekhez, és előnyös tulajdonságainál fogva rendkívül jól használható az időjárásnak kitett helyeken. Mind esztétikailag, mind a  kezelhetőségét, és élettartamát tekintve a legjobb választás. Az sem jelent problémát ha megázik, mivel nem szívja a nedvességet, és gyorsan megszárad. Mezítláb is kellemes rajta a járás, és megóv a tűző napon átforrósodott kövek kellemetlen érzésétől.

Műanyag szőnyeg tulajdonságai

Mindent egybevetve műanyag szőnyegeink legfontosabb tulajdonságai, melyek kivételesen alkalmassá teszik arra, hogy teraszunk/erkélyünk dísze legyen;

 • UV álló, hosszú élettartamú – Szőnyegeink alapanyaga az egészségügyben is használt, egyfajta lágy PVC, mely kiválóan ellenáll a napsugárzásnak, és az időjárás viszontagságainak. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Albina szőnyeget több évig megelégedéssel fogja használni, és ezt a kijelentésünket a vásárlóinktól kapott számtalan pozitív visszajelzésre alapozzuk.
 • Antisztatikus, por, és nedvességtaszító –  Szintén a különleges alapanyagnak köszönhetően az Albina szőnyegek nem szívják magukba a nedvességet, és ez a titka többek között a könnyű tisztíthatóságának is. Ez az előnye remekül érvényesül erkélyeken, teraszokon, de például kültéren, medencék mellett is. Mivel antisztatikus, így a por sem telepszik meg a szálak között, és ezt a tulajdonságát leginkább a porallergiások értékelhetik.
 • Strapabíró, könnyen tisztítható. – Ennél egyszerűbben, és könnyebben szőnyeget takarítani szinte már lehetetlen. Letörölheti egy nedves ruhával, könnyedén kirázhatja, porszívózhatja, és mosógépben is kimoshatja. (Ennek módjáról egy külön posztban részletesen is foglalkozunk.) Ezzel együtt, a gyakori tisztítás mellett is hosszú ideig használható lesz. A  virágállvány alatt is jó szolgálatot  tesz, hiszen sem a kifolyó víz, sem az esetleg kihulló virágföld nem fog kárt benne.
 • Házi kedvencei is szeretni fogják, – de leginkább Ön fogja szeretni, mert az elhullajtott állatszőr, nem rakodik bele szőnyegbe, és egyszerűen megtisztítható.
 • Esztétikus, több színben, és mintában is elérhető. – Végre egy szőnyeg, mely pontosan akkora, és pontosan olyan, amilyet szeretne. Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy az egyedi igényeknek is megfeleljünk. Négy féle mintából, és 28 színből válogathat. A lehetőségek száma -túlzás nélkül – több ezer. A szélességet 70, és 140 cm között 10 cm-es lépcsőkben választhatja, a hossza akár több méter is lehet, szintén 10 (illetve 20) cm-es lépcsőkben.

Ha még nem találkozott szőnyegeinkkel, itt az ideje, hogy megismerkedjen velük. Ha a lakásában már van Albina szőnyege, bátran próbálja ki az erkélyen/teraszon is. Részletesebb információkat olvasson a műanyag szőnyegeink áttekintés oldalunkon , illetve rendelését a műanyag szőnyeg rendelés aloldalon tudja leadni.