A fenti címben nem fogalmaztunk teljesen pontosan. Helyesen így kell leírni: Szőnyeget a konyhába! Jól látja, a különbség a mondat végi írásjelben van. És, hogy miért a felkiáltójel? A következő írásunkból ez is megtudhatja.

Természetesen azért a felkiáltójel, mert mióta az Albina szőnyeg létezik, többé már nem kérdés, hogy lehet-e, szabad-e, érdemes-e egy konyhába szőnyeget tenni. 

Miért érdemes szőnyeget tenni a konyhába?

  • Először is azért, mert otthonossá, barátságossá teszi a helységet. Egy jól megválasztott minta, és színösszeállítás „csodákat tehet”, és még a közérzetünkön is javíthat. Egyszerűen jó ránézni.
  • Másodsorban megvédi a konyha burkolatát a leeső tárgyaktól, sérülésektől. Egy szőnyeg cseréje még mindig egyszerűbb, és könnyebb, mint a teljes padlóburkolaté. De nem csak megvédheti, hanem éppenséggel el is tüntetheti a burkolaton korábban keletkezett sérüléseket, hibákat.
  • És végül, de ne utolsó sorban biztonságos, csúszásmentes járófelületet biztosít.

Milyen szőnyeget vásároljak a konyhába?

Ha már eldöntöttük, hogy szőnyeget teszünk a konyhába, felmerül a kérdés, hogy milyen is legyen a konyhai szőnyegünk, milyen szempontoknak kell, hogy megfeleljen?

Kezdjük az elején, és ne szépítsünk! A konyha „veszélyes üzem”. Dolgok felborulnak, kiömlenek, kiszóródnak, lecsöppennek, és még sorolhatnánk. Tehát nagyon fontos, hogy a konyhai szőnyegünk legyen könnyen kezelhető, egyszerűen, és hatékonyan tisztítható. Egyszóval: legyen egy strapabíró konyhai szőnyegünk. Előnyös, ha mosógépben is mosható, és gyorsan szárad.

Továbbá legyen esztétikus, passzoljon a konyhabútor, a fal színéhez. Bátran engedjük el a fantáziánkat! Az Albina szőnyegek 28 színben, és ezek számtalan kombinációjában is készülhetnek. Ennek csak az Ön képzelete szab határt. A megfelelő színek kiválasztásával blogunkban több helyen is foglalkozunk.

Mekkora szőnyeget vásároljak a konyhába?

Az sem mellékes, hogy mekkora szőnyeget vásároljunk. Konyhai szőnyegeink 70 és 140 cm közötti szélességben, és tetszőleges hosszban rendelhetők, 10-20 cm-es lépcsőkben. 

Konyhai szőnyeg ápolása

És elárulunk egy titkot. Egy ilyen könnyen takarítható strapabíró szőnyegnek az étkezőben is nagy hasznát fogja venni, hiszen itt is fordulhatnak elő különböző „balesetek”; egy elszabadult szelet hús, vagy kiömlött vörösbor formájában. Az Albina szőnyeg megvédi a padlóburkolatot, és könnyedén kitisztítható. Mosógépben is kimoshatja, és mivel nedvességtaszító tulajdonságú, szinte azonnal vissza is teheti a helyére.

Az alapanyagnak köszönhető előnyös tulajdonságok folytán a szőnyegeink ideálisak a konyhában, és természetesen az étkezőben is. Nem csúsznak, strapabíróak, és könnyen tisztíthatók. (moshatók, törölhetők). Természetesen az Albina szőnyegek sem bírnak ki „mindent”, ugyanakkor a tisztán tartásuk lényegesen egyszerűbb, mint a hagyományos textil szőnyegeké, így élettartamuk is hosszabb. 

Tegye otthonosabbá konyháját egy szép szőnyeggel! Válasszon bátran az élénkebb színek közül hisz lehet, hogy mindig is vágyott valami ilyenre, valami vidámra. Meglátja a főzés is könnyebben fog menni.

Azt tapasztaljuk, hogy vevőink egyre nagyobb hányada a konyhájába is vásárol szőnyeget , és a visszajelzések –melyeket mindig örömmel fogadunk– nagyobbik része is a konyhai szőnyegekkel kapcsolatos megelégedettségről számol be. Íme néhány:

  • “Nagy örömömre szolgált, hogy rátaláltam az Önök üzletére. Kb. 9-10 éve használom a konyhában, illetve lábtörlőként az Önök szőnyegeit. Nagyon strapa bírók, a két hetenkénti mosás se látszik meg rajtuk.”
    (Deák Sándorné, Budapest)
  • „A konyhában is van szőnyegünk. Remekül bírja a konyhai igénybevételt! Zsír, olaj, stb. mosószeres, vagy ecetes vízzel könnyen eltávolítható a szőnyeg felületéről azonnal, de akár később is! Nagyon jó dolog, ha a konyhában is van egy szőnyeg, ami bírja a strapát, és nem csak a puszta kövön kell járkálni. Sokkal „kellemesebbé” teszi a konyhát!” (Póra Péter, Budapest)

Ha még nem találkozott szőnyegeinkkel, itt az ideje, hogy megismerkedjen velük. Ha a lakásában már van Albina szőnyege, bátran próbálja ki a konyhában, és az étkezőben is. Részletesebb információkat IDE kattintva talál, rendelését ITT tudja leadni.