Rendeljen minőségi műanyag szőnyeget előszobába, előtérbe.

Vajon miért az előszoba talán a lakásunk egyik legfontosabb helyisége. Milyen szőnyeget praktikus választani az előszobába? Miért praktikus egyáltalán szőnyeg az előszobába? És mire figyeljünk, ha előszoba szőnyeget vásárolunk?

Ez mind kiderül a következő írásunkból.

A bevezetőben azt állítottuk, hogy az előszoba a lakásunk egyik legfontosabb helyisége. És ez valóban így is van, hiszen innen indulunk útnak, és ide érkezünk haza. A hozzánk látogatók első benyomásaikat szintén az előszoba alapján alakítják ki lakásunkról, és ezen keresztül talán egy kicsit rólunk is. Ezért fontos, hogy milyen a kinézete, hangulata. Milyen érzéseink támadnak, amikor haza érkezünk, és milyen érzésekkel toppan be hozzánk, vagy éppen távozik egy látogatónk.

Természetesen fontos az előszoba festése, bútorozása, megvilágítása, hogy mi mindennel találkozik az ide belépő, de mi most az előszoba szőnyeg (vagy előtéri szőnyeg) szempontjából szeretnénk egy kicsit jobban körüljárni a kérdést. Ehhez először is nézzük meg, hogy milyen tevékenységeket végzünk az előszobában;

Amikor valaki megérkezik, itt pakol le, itt veszi le a kabátját, itt cserél lábbelit, és esetenként a vizes esernyők, „sáros cipők”  is először az előszobába kerülnek. Mindezek a mindennapos tevékenységek azt eredményezik, hogy az előszoba, és természetesen leginkább az előszoba szőnyeg fokozott igénybevételnek van kitéve, gyakrabban, és intenzívebben kell tisztítani, mint a lakás belsőbb helyiségeiben lévő szőnyegeket.  Ezért lényeges, hogy az előszoba szőnyeg mennyire kényes, mennyire strapabíró, hogyan tartja a formáját, és a színét? Milyen könnyen tisztítható, illetve tisztán tartható.

A jó előszobai szőnyeg titkát ezzel tulajdonképpen fentebb meg is válaszoltuk. A jó előszoba szőnyeg legyen strapabíró, legyen hosszú élettartamú (lehetőleg ne kelljen évente újat venni), legyen könnyen tisztítható, és nem mellékesen esztétikailag is jól nézzen ki, jól mutasson a lakásunkban. És nem mellesleg, – valljuk be- az sem baj, ha a szomszédok kicsit irigyek lesznek ránk miatta. Fontos szempont továbbá, hogy csúszásmentes is legyen, és védje meg az előszobai padló burkolatát a szennyeződésektől, mechanikai hatásoktól.

Fontos a szőnyeg színe is, hiszen jó, ha harmonizál az előszoba festésével, berendezésével. Erről bővebben egy másik cikkünkben olvashat. Fontos még a méret is. Jó, ha az előszoba szőnyeg lefedi az előszoba padlójának nagy részét, és jó, ha lehetőleg egy darabból készül. Ha ez az előszoba mérete, vagy alakja miatt nem oldható meg, akkor arra figyeljünk, hogy azonos színű, és azonos mintájú szőnyegeket helyezzünk el.

A leírt szempontoknak, és igényeknek az Albina szőnyegek tökéletesen megfelelnek. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy előtérbe, előszobába az egyik legjobb választás. Nézzük is sorban az előnyeit;

Az Albina szőnyegek műanyag alapanyaguknak köszönhetően por és nedvességtaszítók, ezáltal rendkívül könnyen tisztíthatók. Egyszerűen letörölhetők, vagy porszívózhatók, de mosógépben is könnyedén kimoshatók. Nagy előnyük, hogy mosás után szinte azonnal megszáradnak. Csúszásmentesek, és az egyedi igényekhez igazodva mind méretben, mind színben rendkívül széles választékkal rendelkeznek. Mindemellett a gyakori tisztítás mellett is hosszú élettartamúak, esztétikailag is jól néznek ki, és színüket megőrzik.

Végezetül nézzünk néhány szőnyegvásárlási tippet;

  • Sötétebb helységbe bátran válasszon, világosabb, élénkebb színű szőnyeget
  • Előszoba szőnyegeink is széles méretválasztékban állnak rendelkezésre, igazodva az Ön igényeihez.
  • Ha még bizonytalan, válasszon TOP 100 termékünkből, ezt 14 napon belül indoklás nélkül visszavesszük. (internetes rendelés esetén)
  • Kérdéseivel bátran keressen minket elérhetőségeink valamelyikén.
Vásároljon strapabíró szőnyeget előszobájába, előterébe.

Egy jól megválasztott előszoba szőnyeg sokat segíthet az előszoba megjelenésének kialakításában, az otthonosság megteremtésében. Szőnyegeink széles színválasztékukkal az olykor kevesebb természetes fénnyel rendelkező helyiségekbe is pozitív változást hozhatnak. Az egyedi minta, és méretválasztás lehetőségével élve, pedig bárki megtalálhatja az igényeihez legjobban illő előszoba szőnyeget.

A tisztíthatóságukra itt már nem is térnénk ki bővebben, egy másik írásunkban erről is részletesen tájékozódhat.


Éljen Ön is a lehetőséggel, és rendeljen dekoratív, könnyen kezelhető előszoba szőnyeget!

Szőnyegeinkről részletes információt ITT olvashat.