Milyen az ideális futószőnyeg? Milyen hosszú, és milyen széles legyen? Miért érdemes az Albina szőnyegcsaládból választani?

Legfrissebb írásunkban ezekre a kérdésekre keresünk – és remélhetőleg találunk is- válaszokat.

Véget ért a nyár, vége a nyaralási szezonnak, a karácsony még messze van, és ilyenkor ősz elején sokan látnak neki, hogy egy kicsit felújítsák, „felfrissítsék” lakásukat. Az idő még kedvező egy festéshez, és ha már a falak új köntöst kapnak, érdemes a padlóról sem megfeledkezni.  Persze, egy új szőnyeg vásárlásához nem kell kifesteni a lakást, egy szép szőnyeggel a nélkül is új színt vihetünk az otthonunkba.

A futószőnyeg elsősorban folyosók, és közlekedők, és hallok hasznos lakberendezési eleme. Ezek a helységek abból a szempontból különleges helyet foglalnak el a lakásunkban, hogy az esetek többségében funkciójukból adódóan csak kevés természetes fényt kapnak, így az ide kerülő futószőnyegek kiválasztásakor több dologra is ügyelnünk kell. Ezek közül az egyik legfontosabb a szőnyeg színe. Egy sötétebb helység szőnyegezésekor akkor járunk el helyesen, ha világosabb árnyalatot választunk, és ezzel egy kicsit vidámabbá, barátságosabbá varázsoljuk a helységet. A színek megválasztásának szabályaira már egy korábbi írásunkban is kitértünk. Vásárlás előtt érdemes feleleveníteni az ott szereplő ajánlásokat.

A másik fontos szempont egy futószőnyeg megválasztásánál a szőnyeg mérete. Szakemberek szerint a fal, és a szőnyeg széle között esztétikai szempontból 15-30 cm-t érdemes szabadon hagyni. A szőnyeg hosszát pedig érdemes úgy megválasztani, hogy faltól falig elérjen, és ha befelé nyíló ajtó is van helység valamelyik (vagy mindkét) végén jó, ha a szőnyeg benyúlik az ajtó alá is. Az Albina szőnyegek vastagsága 2-3 mm, és ez többnyire nem szokott gondot okozni. Törekedjünk arra is, hogy a szőnyeg inkább egy, mint darabból készüljön. Megrendelésre már 7,00 m hosszú futószőnyeget is készítettünk. Természetesen a tisztíthatóság is valamilyen módon határt szab a szőnyeg hosszának, ha valaki otthon szeretné tisztítani. Egy 70 cm széles futószőnyegből a 4,40m hossz az, ami még egy átlagos, 5 kg kapacitású mosógépben otthon kimosható.

Az Albina szőnyegeket kifejezetten ilyen célokra fejlesztették ki. Alapanyagukból adódóan csúszásmentesek, könnyen tisztántarthatók, és a gyár széles méret, és színválasztékkal segíti az otthonukat szebbé, hangulatosabbá tenni kívánó vásárlók döntését.

Éljen Ön is a lehetőséggel, és rendeljen ízlése szerint, a lakásába leginkább illő futószőnyeget!

Részletes áttekintő információt ITT olvashat.