Az allergia sajnos korunk egyik olyan népbetegségének számít, melytől sokan szenvednek. Számtalan súlyos, és kevésbé súlyos, de mindenképpen kellemetlen fajtája létezik. Nem szeretnénk most ezekre részletesen kitérni, hiszen ez nem egy orvosi értekezés. Azt szeretnénk egy kicsit megvilágítani, hogy hogyan segíthet egy szőnyeg az allergiában szenvedőknek.

Amikor azt állítjuk, hogy szőnyegeink „antiallergének”, természetesen nem arra gondolunk, hogy gyógyítanák az allergiát, vagy egyes fajtáit. Állításunkat csak, és kizárólag a porallergiával kapcsolatban tartjuk fenn, és ebben az esetben is azt jelenti, hogy szőnyegeink nem kedveznek az allergiát kiváltó okoknak.

Nos hogy is néz ez ki a gyakorlatban?

Sokan a porallergiások közül eddig nem engedhették meg maguknak, hogy szőnyeggel díszítsék lakásukat, mivel a hagyományos textil szőnyegek kiváló életteret nyújtanak a porallergiás tüneteket okozó házi poratkáknak, és ezek a szabad szemmel láthatatlan élőlények sokszor az alapos mosás során sem távolíthatók el maradéktalanul a textíliákból. Nem beszélve arról, hogy általában a szőnyegeket – kiváltképp a nagyobb méretűeket – otthon nem is lehet tisztítani, főleg nem heti rendszerességgel.

Hogyan tud az Albina szőnyeg ezen segíteni?

Elsősorban az alapanyagának köszönhetően, ami egy nagy tisztaságú lágy PVC (megegyezik az infúziós csövek alapanyagával), mely antisztatikus tulajdonságú, így nem tartja magában a port (mondhatni taszítja), következésképp a poratkák sem tudnak megtelepedni benne. A por „átesik” a szőnyeg hézagain, és alatta gyűlik össze, ahonnan egyszerűen eltávolítható a hagyományos takarítási módszerekkel. Ezzel együtt érdemes időnként mosógépben is kimosni a szőnyeget. Ez viszonylag könnyen elvégezhető otthon is, mivel a szőnyegek nem szívják a nedvességet. Egy átlagos 5 kg kapacitású mosógépben egy 3m2-es (pl. :1.4*2,2m-es) szőnyeg kimosható. Ez azt jelenti, hogy egy normál méretű előszoba szőnyeg, vagy egy kisebb középszőnyeg otthon is kitisztítható. Az ennél nagyobbakat fürdőkádban, vagy mosószalonokban (ahol nagyobb kapacitású mosógép is van) lehet tisztítani.

Befejezésül álljon itt egyik kedves vásárlónk véleménye, melyet megosztott velünk:

“Öt kisgyermekem van, az Albina szőnyegekkel van tele a lakásom, előszobában, konyhában, és a gyerekszobában is vannak. Könnyen tisztítható, nem csúszik, és a por sem száll belőlük. Ez nagyon fontos, mert az egyik gyerekem allergiás.” (Richolm Lászlóné, Szekszárd)

Még több vásárlói véleményt ITT, illetve ITT olvashat.

Szőnyegeink használatával ma már a porallergiásoknak sem kell lemondaniuk lakásuk díszítéséről.

Ha tetszett a cikkünk, ossza meg másokkal is. Ha vásárolni szeretne, színeket ITT, mintákat pedig ITT tud választani.

Átfogó információkat a szőnyegekről IDE kattintva találhat