Tapasztalatok, ötletek, kérdések, és meglepő megoldások a szőnyegekkel kapcsolatban.

Vásárlóink nagyon sokféle igénnyel, kérdéssel, kéréssel fordulnak hozzánk személyesen, és az interneten keresztül is. Mindenkinek más az életvitele, szokásaink sem azonosak. Arról nem beszélve, hogy lakásaink mérete, színe is különböző. Az is lényeges, hogy egy lakáson belül milyen terek vannak, mi a funkciójuk, és kik, és milyen tevékenységekre használják.

Sokan speciális igények, szempontok miatt választják szőnyegeinket.  Ezekből válogatunk össze egy csokorra való érdekességet;

Használható-e a szőnyeg télikertben?

Gyakori a párásodás, vizesedés azokon a helyeken, ahol az üvegfelület bepárásodik a hőingadozás miatt, és a pára miatt eddig az összes szőnyeg bepenészesedett, vagy dohos lett.

Kipróbálás alatt az Albina szőnyegek jól vizsgáztak, megfeleltek. A szőnyegek alatt lévő felület is tudott szellőzni, és a lecsapódó vizet sem szívta magába a szőnyeg. Könnyen fel-, illetve letörölhető volt.

Gurulós szék alatt irodában, lakásban megkopott a parketta, járólap. Lehet-e, van-e a szőnyegnek védő hatása a burkolatra, és gurul e rajta az irodai szék?

Jó megoldás lehet az Albina szőnyeg, mert nagyon jó a strapabírása. Könnyen gurul rajta a szék, a szőnyeg vékonysága miatt is. Erről egy korábbi cikkünkben is olvashat IDE kattintva.

Van olyan vásárlói tapasztalat is, hogy a szőnyeget néha elfordítva nem mindig ugyan azon a részén használják a széket. Ha pedig az intenzív gurulószékes használat során a szőnyeg benyomódik, akkor jó megoldás egy mosás, ugyanis a mosógépben a szálak visszarendeződnek, és a benyomódás megszűnik.

Hogyan lehet azt elérni, hogy a rojt fehér maradjon egy előszobában, konyhában használt szőnyegnél, ahol nagy az igénybevétel?

Vásárlóink, főként, akik már régóta használják ezeket a szőnyegeket, nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek. A megoldás a következő: gépi mosás előtt egy pár órára, esetleg éjszakára áztatószeres vízbe teszik a szőnyeget, vagy csak a rojtokat, és áztatás után mossák ki a szokásos módon. Évek múltával is tiszta, fehér marad a rojt.

Túl nagyok a csomók a szőnyeg végein, és a rányíló ajtó összegyűri a szőnyeget. Mit lehet tenni, hogy elférjen az ajtó alatt a szőnyeg csomózása?

Textiliparban dolgozó vásárlónk javasolta, hogy ha csomókba kevesebb (4-5) szálat fogunk össze, kisebb lesz a csomózás nagysága. Kipróbáltuk, a dolog működik, időigényes, aprólékos, a feladat, mivel ki kell bontani a rojtot, és újra csomózni, de megéri a fáradtságot.

Milyen érzés a szőnyegen mezítláb járni?

Masszőr vásárlónk tapasztalata szerint a vendégei szeretik a szőnyeget, jó rálépni. Ráadásul az elkényelmesedett lábaknak jót tesz a szőnyeg, enyhén stimulálja a talp felületét, ami jót tesz a fáradt, fájós lábaknak. Emellett  a szőnyeg könnyen tisztántartható, ami fontos szempont a masszázsszalonban.

Házi kedvenc ( kutya, cica) kiteszi a tál mellé az ételt. Hogyan lehet így folyamatosan tisztán tartani a lakásnak ezt a részét?

Vásárlónk két szőnyeg váltogatásával oldotta meg a helyzetet, melyeket sűrűn cserélget. Így könnyedén tisztábbá vált a lakás.

Szőnyegeinkről átfogó információt ITT olvashat.

Önnek is vannak ötletei, tapasztalati? Ossza meg velünk, és olvasóinkkal/vásárlóinkkal.

Az alábbi ablakban megteheti.