Milyen egy jó előszoba szőnyeg?

Tímár Ági 1

Vajon miért az előszoba a lakásunk talán egyik legfontosabb helyisége.
És mire figyeljünk, ha előszoba szőnyeget vásárolunk?
Ez is kiderül a következő írásunkból.

 

A bevezetőben azt állítottuk, hogy az előszoba a lakásunk egyik legfontosabb helyisége. És ez valóban így is van, hiszen innen indulunk útnak, és ide érkezünk haza. A hozzánk látogatók első benyomásaikat szintén az előszoba alapján alakítják ki lakásunkról, és ezen keresztül talán egy kicsit rólunk is. Ezért fontos, hogy milyen a kinézete, hangulata. Milyen érzéseink támadnak, amikor haza érkezünk, és milyen érzésekkel toppan be hozzánk, vagy éppen távozik egy idegen.

_DSC7080Természetesen fontos az előszoba festése, bútorozása, megvilágítása, hogy mi mindennel találkozik az ide belépő, de mi most az előszoba szőnyeg szempontjából szeretnénk egy kicsit jobban körüljárni a kérdést. Ehhez először is nézzük meg, hogy milyen tevékenységeket végzünk az előszobában;

Amikor valaki megérkezik, itt pakol le, itt veszi le a kabátját, itt cserél lábbelit, és esetenként a vizes esernyők is először az előszobába kerülnek. Mindezek a mindennapos tevékenységek azt eredményezik, hogy az előszoba, és természetesen leginkább az előszoba szőnyeg fokozott igénybevételnek van kitéve, gyakrabban, és intenzívebben kell tisztítani, mint a lakás belsőbb helyiségeiben lévő szőnyegeket.  Ezért lényeges, hogy a szőnyeg mennyire kényes, mennyire strapabíró, hogyan tartja a formáját, és a színét? Milyen könnyű tisztítani, illetve tisztán tartani.

Fontos a szőnyeg színe is, hiszen jó, ha harmonizál az előszoba festésével, berendezésével. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashat. Fontos még a méret is. Jó, ha az előszoba szőnyeg lefedi az előszoba padlójának nagy részét, és jó, ha lehetőleg egy darabból készül. Ha ez az előszoba mérete, vagy alakja miatt nem oldható meg akkor arra figyeljünk, hogy azonos színű, és azonos mintájú szőnyegeket helyezzünk el.

Egy jól megválasztott előszoba szőnyeg sokat segíthet az előszoba megjelenésének kialakításában, az otthonosság megteremtésében. Szőnyegeink széles színválasztékukkal az olykor kevesebb természetes fénnyel rendelkező helyiségekbe is pozitív változást hozhatnak. Az egyedi minta, és méretválasztás lehetőségével élve, pedig bárki megtalálhatja az igényeihez legjobban illő előszoba szőnyeget. A tisztíthatóságukra itt már nem is térnénk ki bővebben, szintén egy korábbi írásunkban már erről is volt szó.

_DSC7076

Éljen Ön is a lehetőséggel, és rendeljen dekoratív, könnyen kezelhető előszoba szőnyeget!

Részletes áttekintő információt ITT olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com